שמירת הריון מוגדרת כתקופה בה הומלץ לאשה הנמצאת בהריון בסיכון, שלא לבצע כל פעילות מאמצת, לרבות הפסקת עבודתה, ולנוח בביתה בכדי לשמור על ההריון היקר. סיבות לשמירת הריון עשויות להיות כאשר ההריון מסכן את האשה ההרה, או את עוברה. נשים אשר מתעוררים אצלן צירים מוקדמים יתבקשו לבצע שמירת הריון לצורך מנוחה ומעקב רפואי שוטף.
כאשר יש שינוי ופעילות של צוואר הרחם, ולרוב התקצרותו, תתבקש האשה לבצע שמירת הריון, וכך גם בכל מקרה של שילייה נמוכה המסכנת את ההריון, ורעלת הריון ולחץ דם גבוה, אשר גורמים לא פעם לבצקות קשות בידיה וברגליה של האשה. סיבות נוספות ואפשריות לשמירת הריון כוללות דימומים, כאבי גב עזים אשר פוגעים בתפקוד, סוכרת הריונית, ומחלות לב וריאה.
בעת שמירת הריון מומלץ לנוח בבית מנוחה מלאה, ורק לעיתים לקום או לצאת מהבית לתזוזה קלה ולמרחק קצר מאוד, בעיקר בכדי לחלץ איברים ולמנוע התפתחות קרישיות יתר של הדם, המסכנת את האם ואת העובר.
בכדי לקבל מהביטוח הלאומי גמלה של שמירת הריון, עלייך לגשת לסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגורייך ושם להגיש טופס אישור רפואי, בו יציין רופא הנשים המטפל בך את הסיבה לשמירת ההריון ואת פרק הזמן המומלץ למנוחה. בכדי לזכות בגמלה לשמירת הריון תצטרכי לזכות בהמלצה למנוחה של 30 ימי מחלה לפחות. במידה ותזדקקי להארכת זמן השמירה, תתבקשי לההעביר לביטו הלאומי אישור רפואי נוסף, התואם את מצבך.
עבור הנשים ההרות פועל מוקד טלפוני במשרדי הביטוח הלאומי אשר באמצעותו ניתן לדווחעל סיומה של תקופת שמירת הריון, או על הוראה של הרופא המטפל, על המשכה של התקופה.
שמירת הריון מסייעת לאשה להגיע לשבועות הריון מתקדמים במהלכם כבר לא מסוכן ללדת את העובר, כאשר הוא כבר הגיע לשלבי התפתחות ובשלות שמעניקים לו סיכויים טובים.
מאמר זה נכתב על ידי ליה-עורכת פורטל הריון ולידה.